Pravila utrke

Pravila utrke Istrian Wine Run

 

Svi sudionici utrka nastupaju na vlastitu odgovornost i organizatori ne snose nikakve pravne posljedice u slučaju tjelesne povrede ili štete nastale na opremi. Isto tako organizatori ne odgovaraju za djela natjecatelja prema drugim natjecateljima ili trećim osobama.

Natjecatelji su se dužni kretati isključivo označenim stazama utrka te poštivati upute organizatora, redara i volontera.

Natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost. Organizatori ne snose nikakve pravne posljedice u slučaju tjelesne povrede natjecatelja ili štete nastale na njegovoj opremi, a niti za djela natjecatelja prema drugim natjecateljima ili trećim osobama. Posebno se napominje da staza dijelom prolazi preko cesta na kojima se odvija promet, pa se upućuju natjecatelji da obrate osobitu pozornost i poštuju prometne propise.

Na utrkama mogu sudjelovati isključivo punoljetne osobe koje imaju službeni startni broj.

Službeni startni broj naručuje se i plaća u određenom terminu prije utrka prema unaprijed istaknutim cijenama.

Narudžba se vrši ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Natjecatelj je prijavljen na utrku nakon što popuni i pošalje prijavni obrazac (koji se nalazi na službenim mrežnim stranicama) te u potpunosti uplati startninu.

Ukoliko natjecatelj odustane od utrke, povratak startnine nije moguć. U tom slučaju natjecatelj ima pravo na startni paket koji može podignuti uz predočenje potvrde o uplati startnine ili to mogu učiniti za njega druge osobe uz istu potvrdu. U slučaju ekstremnih uvjeta kao što su: ekstremno vrijeme, rat, teroristički napad ili više sile, organizator može odlučiti zaustaviti utrku, preusmijeriti utrku ili pak skratiti utrku. U tom slučaju povrat startnine nije moguć.

Zabranjeno je na bilo koji način prenositi startne brojeve i čipove na druge osobe.

Natjecatelj koji na utrkama trči bez službenog startnog broja i čipa ili s tuđim startnim brojem i čipom bit će isključen iz natjecanja.

Broj natjecatelja je ograničen. Nakon što se dostigne maksimalan broj uplaćenih prijava, više se neće zaprimati nove prijave.

Podizanje startnih brojeva i čipova bit će organizirano na mjestu i u vrijeme koje će biti unaprijed objavljeno. Natjecatelji trebaju osobno preuzeti startne brojeve i čipove ili to mogu učiniti za njih druge osobe uz predočenje potvrde o prijavi na utrci.

Za vrijeme utrka natjecatelji mogu uživati u ponudi okrjepnih stanica i to u degustaciji raznih vina, gastro ponude i glazbene animacije.

Time limit za maraton je 6:30 sati (3:15 sati na polovici utrke u Brtonigli 21,1 km), za polumaraton 4 sata, a za 6K 1:30 (cilj). Nakon što istekne time limit na stazi više neće biti redara i volontera te će okrjepne stanice biti zatvorene. Natjecatelji koji probiju time limit bit će isključeni iz utrke i preveženi na cilj.

Natjecatelji koji ne dovrše utrku prije isteka time limita neće biti u službenom poretku.

Natjecatelji imaju pravo izjaviti prigovor na rezultate utrka u roku od 24 sata nakon što budu objavljeni.

O prigovoru odlučuje odbor za prigovore u roku od 24 sata od zaprimanja prigovora.

Najboljim ženskim i muškim natjecateljima dodijelit će se nagrade.

U cilju promicanja manifestacije Istrian Wine Run organizator zadržava pravo na korištenje fotografija i videozapisa snimljenih tijekom utrke, kao i svih događaja koji su organizirani u vezi s tom manifestacijom.

Posebno se napominje da je alkoholizam opasan za zdravlje te da se alkoholna pića konzumiraju u umjerenim količinama.

 

Sudionicima natjecanja organizator osigurava:
- organizaciju utrke
- prijevoz na mjesto starta
- startni paket: dres utrke, bib number, bocu utrke, promotivne materijale sponzora
- pašta party nakon utrke
- medicinsku službu ili GSS tijekom utrke
- finišeri u kategorijama maraton i polumaraton dobivaju finišersku medalju, a natjecatelji kategorije 6K dobivaju jednu bocu (u startnom paketu)
- medalje / pehare i sponzorske nagrade pobjednicima

Preostalo do utrke:
1
9
8
dana

Newsletter